C4 model

Learning outcomes

Door het evalueren van het beoogde software systeem en verduidelijken hoe de applicatie eruit moet gaan zien voldoet dit onderdeel aan: 

Learning outcome 3: Software design 
You design and evaluate a software system with existing components or libraries using predetermined quality criteria.

Aanpak & methodes

In samenwerking met de projectgroep maak ik een C4 model, wat moet verduidelijken hoe de applicatie gestructureerd moet worden.

Hierbij maak ik gebruik van de workshop-research methode IT architecture sketching.

Resultaten

Previous slide
Next slide

Conclusie

Het C4-model is een manier om de architectuur van software systemen te visualiseren. Het maakt gebruik van containers en componenten om de verschillende onderdelen van een systeem te beschrijven. Het C4-model is bedoeld om het makkelijker te maken om over software architectuur te praten en om het makkelijker te maken om software systemen te bouwen.

Het biedt verschillende voordelen zoals het verbeteren van de communicatie tussen teamleden, het bevorderen van de samenwerking tussen teams en het bieden van een gemeenschappelijke taal voor het beschrijven van softwarearchitectuur.

Het C4-model is effectief omdat het een eenvoudige manier biedt om complexe software systemen te visualiseren en te begrijpen. Door het gebruik van containers en componenten wordt de architectuur van een systeem op een gestructureerde manier weergegeven, waardoor het makkelijker wordt om over de architectuur te praten en om wijzigingen aan te brengen in het systeem.

Even op de koffie?

Heeft u vragen? Vul dit contactformulier in en ik laat u zo snel mogelijk iets weten!

Let's have a coffee.

Do you have questions or just want to have a coffee, feel free to leave a message!