Creative come together

Learning outcomes

Door onderzoek te doen naar het nut van werken aan interesse-projecten voldoet dit onderdeel aan:

Learning outcome 1: User interaction (analysis & advice)
You analyse the user, the interaction, and the user experience, also taking state of the art interactive technologies into account. You select a suitable design process to be able to advise on UX interventions based on a validated UX design.


Ook bevat het onderzoeksdocument Creative come together de subvraag To what extent does allowing employees to work on tasks aligned with their interests enhance their motivation and job performance? Het beantwoorden van deze subvraag is ter ondersteuning van het beantwoorden van de hoofdvraag How can Simac stimulate recognition in the workforce? 

Daarmee voldoet dit onderdeel aan: 

Learning outcome 5: Investigative problem solving. 
You formulate sub-questions pertaining to the primary question and answer these using relevant research methods. You use the conclusions of the sub-questions to justify (design) choices. 

Aanpak & methodes

Na afloop van de brainstorm zijn er meerdere interessante ideeën ontstaan. De creative come together is één van die ideeën. Door aan projecten te werken waar de werknemer in geïnteresseerd is samen met gelijkgestemden is de productiviteit hoger.

Door middel van een literature study kan ik op een vlotte maar accurate manier resultaten vinden. Door deze studie uit te voeren onderzoek ik hoe realistisch het project is en of het de beste oplossing is voor de hoofdvraag van Simac.

Resultaten

Tijdens dit onderzoek heb ik een duidelijker beeld gekregen van motivatie en heb ik kunnen beschrijven wat het verschil is tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie. 

Conclusie

In lijn met de hypothese zijn interesses inderdaad erg belangrijk voor motivatie. Het speelt de meest belangrijke rol in het stimuleren van intrinsieke motivatie, traditioneel gezien een van de moeilijkste dingen om te bereiken. Hoewel extrinsieke motivatie ook in sommige situaties kan werken, kan het intrinsieke motivatie verminderen door een effect dat het ondermijnend effect wordt genoemd.

Iets anders dat ontdekt werd, is de Achievement Goal-theorie, een manier om dit toe te passen in de echte wereld. Getest op studenten, maakt deze theorie een ander type leren mogelijk om te helpen tijdens een project. In plaats van de meest voorkomende doelgerichte motivatie, verschuift de motivatie naar betrokkenheidsgericht.

Even op de koffie?

Heeft u vragen? Vul dit contactformulier in en ik laat u zo snel mogelijk iets weten!

Let's have a coffee.

Do you have questions or just want to have a coffee, feel free to leave a message!