Individual project

Learning outcomes

Door het schrijven van een projectplan voor het individuele project voldoet dit onderdeel aan: 

Learning outcome 4: Future-oriented organisation 
You carry out a problem analysis and on that basis, you determine the definitive problem and elaborate on this in a project plan.

 

Bovendien neem ik initiatief in het behalen van mijn persoonlijke leerdoelen door het zelfstandig leren animaties maken, waardoor dit onderdeel ook voldoet aan: 

Learning outcome 6: Personal leadership 
You methodically reflect on your professional identity and personal development.  

Aanpak & methodes

Tijdens het individuele project heb ik onder andere gewerkt aan het stageportfolio en het semesterportfolio. Omdat ik het CMS al goed ken en daarom vertrouw dat ik erg snel klaar ben met de structuur van het portfolio, spendeer ik de overgebleven tijd aan de persoonlijke leerdoelen. Ik werk aan een project waarin ik leer om animaties te creëren. Bovendien spendeer ik tijd aan het maken van mijn CV en motivatiebrief, zodat ik zeer snel naar een stage kan gaan zoeken. 

Voor het CV heb ik de vorige keer gebruik gemaakt van een illustrator template. Om professioneler te werk te gaan en het CV visueel sterker te maken maak ik een nieuw CV.

Het portfolio wordt gemaakt met behulp van het CMS Elementor. Deze heb ik recentelijk leren kennen en ik wil hier graag meer over leren. Op deze manier kan ik een visueel interessant portfolio creëren voor bij het solliciteren zodat ik opval tussen de andere kandidaten en een overzichtelijk portfolio voor het semester Advanced Media.

Ten slotte ga ik oefenen in het creëren van animaties in After Effects. Dit doe ik omdat het als media designer een belangrijke vaardigheid is om om te kunnen gaan met After Effects en animaties te kunnen maken. 

Resultaten | CV

Resultaten | Sollicitatieportfolio

Op basis van de feedback heb ik het portfolio wat bondiger gemaakt en de code via afbeeldingen vervangen door Git links. 

Resultaten | Semesterportfolio

Het semesterportfolio bevatte een lange introtekst, wat zorgde voor een rommelig uiterlijk. Ook gaf de foto de verkeerde indruk dat ik een fotograaf zou zijn. Dit is beide aangepast in de nieuwe versie.

Op basis van de midterms en usability tests heb ik dit portfolio later volledig opnieuw gestructureerd. 

Resultaten | Animaties

Met animaties ben ik begonnen aan een zeer simpele animatie, en uiteindelijk is dat uitgegroeid tot een complexe videoanimatie en een Lottie json animatie.

Conclusie

Door de weken die ik heb besteed aan het persoonlijke project heb ik veel vooruitgang weten te boeken. Bij alle drie de subprojecten heb ik het gewenste resultaat behaald.

Het semesterportfolio en het sollicitatieportfolio zijn nu up to date en klaar om gebruikt te worden. Door het vragen van feedback aan zowel Erik als Bardt zijn er inhoudelijke en visuele veranderingen geweest die ervoor zorgen dat alles er meer ‘media-design waardig’ uitziet. Ook is er nu geen hele lange introtekst meer, wat afleidde van de vele projecten die ik heb gedaan.

Door het CV opnieuw te maken en visueel te onderscheiden heb ik een betere kans bij het vinden van een stage. Het sollicitatieproces is dan ook al begonnen.

Ik ben nu ook beter bekend met After Effects en heb leren omgaan met animaties. Wel is het van belang dat ik niet teveel animaties gebruik in bijvoorbeeld websites of het portfolio, omdat het overweldigend kan overkomen.

Voor dit project ben ik zeer tevreden met het resultaat, en ik ga vol vertrouwen het groepsproject in.

Even op de koffie?

Heeft u vragen? Vul dit contactformulier in en ik laat u zo snel mogelijk iets weten!

Let's have a coffee.

Do you have questions or just want to have a coffee, feel free to leave a message!