Interest based learning - Challenges

Learning outcomes

Door me verder te verdiepen in passieprojecten, leren op basis van interesses en de nadelen ervan te analyseren voldoet dit onderdeel aan:

Learning outcome 1: User interaction (analysis & advice)
You analyse the user, the interaction, and the user experience, also taking state of the art interactive technologies into account. You select a suitable design process to be able to advise on UX interventions based on a validated UX design.

Bovendien bevat het onderzoeksdocument Interest based learning – challenges de subvraag To what extent does working on interest-based projects affect employee productivity, and how does this compare to the productivity loss incurred from having less time to work on their regular tasks? Het beantwoorden van deze subvraag is ter ondersteuning van het beantwoorden van de hoofdvraag How can Simac stimulate recognition in the workforce? 

Daarmee voldoet dit onderdeel aan:

Learning outcome 5: Investigative problem solving.
You formulate sub-questions pertaining to the primary question and answer these using relevant research methods. You use the conclusions of the sub-questions to justify (design) choices.
 

Aanpak & methodes

Hoewel het project interest based learning potentie heeft, wil ik onderzoeken of en welke negatieve punten er zitten aan dit concept. Door middel van een literature study en community research onderzoek ik deze zorgen en ontdek in hoeverre het project potentie heeft.

Resultaten

Wat blijkt uit het onderzoek is dat er wel degelijk negatieve kanten aan dit concept zitten. Zo kan er een bepaalde bedrijfscultuur ontstaan, waarin extrinsiek gemotiveerde werknemers niet gedreven voelen in het bedrijf. Daarnaast kan het overwerken en burnouts in de hand werken en kan het ervoor zorgen dat werknemers een minder breed oriëntatieveld krijgen. 

Conclusie

Wat betreft positieve effecten worden passie- of interessegebaseerde projecten vaak toegeschreven aan veel positieve bijwerkingen. Er zijn veel onderzoeken gedaan en het heeft duidelijk impact, zoals besproken in het vorige onderzoek over dit onderwerp. Negatieve effecten worden echter vaak verwaarloosd in deze onderzoeken. Afgezien van de voor de hand liggende dingen, zoals tijdverlies dat ook kan worden gebruikt voor bedrijfsprojecten, zijn er andere effecten. 

Ten eerste kunnen op interesse gebaseerde projecten een bepaalde cultuur binnen het bedrijf creëren, waar iedereen geïnteresseerd is in wat ze doen. Dit kan extrinsiek gemotiveerde werknemers wegjagen, die nog steeds erg nuttig en productief zijn. 

Ook zal het interessegebied van werknemers niet zo breed worden als ze zich volledig concentreren op hun huidige interesses. 

Ten slotte, en waarschijnlijk het meest invloedrijk, kan het burn-outs veroorzaken bij werknemers die obsessief gericht zijn op hun interesses. 

Concluderend is de productiviteitsverhoging van passieprojecten niet zwart-wit. Er zijn veel uitdagingen te overwinnen en als je het niet goed doet, kunnen er grote problemen ontstaan. Maar als je naar het vorige onderzoek kijkt, zijn al deze uitdagingen oplosbaar en zeker de moeite waard. Over het algemeen lijkt het erop dat de positieve kanten van passieprojecten opwegen tegen de nadelen, wat overeenkomt met wat werd voorspeld in de hypothese. Er zijn echter meer nadelen dan verwacht en de productiviteitsverhoging is niet gratis of gemakkelijk.

Even op de koffie?

Heeft u vragen? Vul dit contactformulier in en ik laat u zo snel mogelijk iets weten!

Let's have a coffee.

Do you have questions or just want to have a coffee, feel free to leave a message!