Empathic Building challenge

Learning outcomes

Door het probleem van de empathic building challenge te analyseren en het probleem beter in kaart te brengen voldoet dit onderdeel aan:

Learning outcome 4: Future-oriented organisation 
You carry out a problem analysis and on that basis, you determine the definitive problem and elaborate on this in a project plan.

 

Met behulp van een brainstorm beantwoord ik bovendien gedeeltelijk de hoofd – en subvragen door een oplossing te vinden voor het probleem en voldoe daarmee aan:

Learning outcome 5: Investigative problem solving
You formulate sub-questions pertaining to the primary question and answer these using relevant research methods. You use the conclusions of the sub-questions to justify (design) choices.

 

Dit onderdeel vindt plaats in internationale context en voldoet daarmee ook aan:

Learning outcome 7: Goal-oriented interaction 
You communicate with different stakeholders and team members about the ICT assignment, taking into account an international context. 

Aanpak & methodes

In samenwerking met de internationale projectgroep maak ik gebruik van de workshop-onderzoeksmethode Brainstorm om de volgende projectvragen te beantwoorden:

  • What if a building would be aware of your needs and wishes?
  • How can you generate new and existing data to make the Empathic Building become reality
  • How can we make the architecture or interior design reflect the ‘mood’ of the Empathic Building?
  •  

Ook maak ik gebruik van de field-onderzoeksmethode problem analysis door het probleem te onderzoeken. Ik beschrijf de target audience en bedenk subvragen.

Resultaten

Met behulp van de brainstorm heb ik samen met de internationale projectgroep een aantal ideëen bedacht die me inspireren voor de verdere vooruitgang van het project.

Conclusie

Met behulp van de analyse en de brainstorm, met name de tweede ronde, heb ik een concept kunnen bedenken die een empathisch gebouw mogelijk kunnen maken. Het is een concept dat meerdere brainstorm-ideeën combineert tot één empathisch gebouw.

 

Architectuur

Met behulp van een nieuwe ‘zoning’ van het gebouw en de mogelijkheid om een glazen tussenstuk uit te vouwen, is de architectuur verantwoordelijk voor een betere geluidsvloer dan het huidige gebouw.

 

White/pink noise

White of pink noise, een geluid van alle frequenties dat altijd speelt op de achtergrond. Dit is effectief omdat het het brein voor de gek door deze af te leiden met white noise. Dit zorgt ervoor dat alle omgevingsgeluiden op een niet storende manier worden weggefilterd.

 

Smart table

Het controlesysteem dat per tafel aanwezig is heeft controle over de glazen wanden, white noise en zelfs non-transparant glas. Dit geeft elke student de controle over het acceptabele geluidsniveau.

Even op de koffie?

Heeft u vragen? Vul dit contactformulier in en ik laat u zo snel mogelijk iets weten!

Let's have a coffee.

Do you have questions or just want to have a coffee, feel free to leave a message!