Peer reviews

Learning outcomes

Met de peer reviews kan ik reflecteren op feedback van medestudenten in de projectgroep waarmee dit onderdeel voldoet aan:

Learning outcome 6: Personal leadership 
You methodically reflect on your professional identity and personal development.  

Aanpak & methodes

In combinatie met de retrospectives beoordeelt iedere student elkaar op werkhouding, communicatie en kwalitatief werk. Op basis hiervan kan gereflecteerd worden en verbeterpunten worden gemaakt. 

Dit en de retrospective worden online in Miro gedaan. Iedereen heeft eigen gekleurde sticky notes en beschrijft de feedback voor iedere student. 

Conclusie

Eerste peer feedback

Tijdens de eerste peer feedback is er veel positiviteit en blijkt dat de groep waardeert wat ik voor werk doe in het project. De belangrijkste feedback is dat ik, voornamelijk in het begin, redelijk stil was. Hoewel dit volgens mijn medestudenten nu minder is geworden, is het toch een belangrijk punt om op te letten. Zeker als Media Designer is het cruciaal dat ik mijn expertise goed deel en niet voor me zou houden, ook al verwacht ik niet dat dat zal voorkomen. 

Om voor niet te veel stilte te zorgen ga ik vaker het woord nemen. Zo ga ik het gesprek starten voor het begin van de dag, en ik zorg ervoor dat mijn expertise nog beter zichtbaar wordt door alles te delen wat kan helpen voor het project. Dat sluit ook goed aan bij mijn persoonlijke leerdoel over initiatief nemen. 

Tweede peer feedback

Voor de tweede peer feedback ronde blijkt dat de druk die ik ervaarde rond het einde van het semester zelfs voor mijn groepsgenoten te merken was. Het portfolio gecombineerd met het groepsproject, stage zoeken en tussendoor ook een international week was teveel. Het zorgde voor zoveel stress dat het zelfs opviel bij één van de groepsgenoten. In de toekomst wil ik hier beter mee omgaan door per week te plannen waar ik aan ga werken op basis van de verwachte tijd die ik nodig ga hebben. Door de taken zo te prioriteren zorg ik voor een gezonder vooruitzicht op het semester. 

Even op de koffie?

Heeft u vragen? Vul dit contactformulier in en ik laat u zo snel mogelijk iets weten!

Let's have a coffee.

Do you have questions or just want to have a coffee, feel free to leave a message!