Presentaties

Learning outcomes

Met de presentaties en demo’s communiceer ik de gemaakte vooruitgang en resultaten met de stakeholders en voldoe daarmee aan: 

Learning outcome 7Goal-oriented interaction 
You communicate with different stakeholders and team members about the ICT assignment, taking into account an international context. 

Aanpak & methodes

De presentaties hebben als doel om de vooruitgang zo duidelijk mogelijk te beschrijven aan de stakeholders. Dit wordt dus gedaan in pitchvorm. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om het project elke keer uit te leggen en wordt de focus echt gelegd op de verschillen met de vorige pitch. 

Voor de presentaties maak ik gebruik van de showroom techniek Pitch.

Ook de product review techniek is van toepassing, voornamelijk voor de eindreview. 

Resultaten - pitch 1

Tijdens de eerste presentatie richt ik me op het verzamelen van zoveel mogelijk inzichten en een brede oriëntatie. Aan het einde van de presentatie worden vragen gesteld aan de stakeholders om duidelijkheid te scheppen.

Resultaten - pitch 2

Tijdens deze tweede pitch is het doel om mijn onderzoeksresultaten en die van de projectgroep te delen. Hieruit zijn de drie concepten gekomen waarmee we verder gaan tijdens dit project. Deze concepten zijn social rooms, interest based learning en narrowcasting.

Resultaten - pitch 3

Tijdens de derde pitch ben ik bij Simac voor een bedrijfsbezoek. Voor deze pitch is het doel om de concepten verder te uit te werken en erachter komen welke het meest passend is voor het beantwoorden van de hoofdvraag.

Resultaten - pitch 4

De vierde pitch is het moment dat het uiteindelijke concept gekozen is. Tijdens deze pitch verklaar ik aan de stakeholders wat het concept narrowcasting inhoudt en waarom dit de meest effectieve oplossing is voor het beantwoorden van de hoofdvraag, en daarmee stimuleren van motivatie.

Conclusie

De presentaties hebben voor een duidelijke vooruitgangsvisie gezorgd voor Simac. Ze hebben precies kunnen zien waar in het proces ik me bevond en hebben op elk moment van dit project invloed kunnen uitoefenen door middel van wekelijkse feedback na de presentaties. Voor vrijwel alle presentaties heb ik in ieder geval deels gepresenteerd. 

Presenteren gaat dan ook heel goed. Een verbeterpunt is dat ik vanwege zenuwen heel snel probeer te spreken. In volgende situaties waarin ik presenteer ga ik oefenen met langzamer spreken zodat de luisteraars niet het punt missen.

Even op de koffie?

Heeft u vragen? Vul dit contactformulier in en ik laat u zo snel mogelijk iets weten!

Let's have a coffee.

Do you have questions or just want to have a coffee, feel free to leave a message!