× Home DEV SCO UEX PTM Sprint X

Luke's portfolio

Ik ben Luke van Genechten, student bij Fontys ICT te Eindhoven in semester 4. Na een VWO vooropleiding in Economie en Management ben ik een ICT studie gaan volgen. Na een half semester Software gevolgd te hebben, bleek dat mijn interesses en talent zich meer op het creatieve vlak van ICT bevonden. Dit werd duidelijk nadat ik binnen een groot project gaan een UI heb mogen werken. Dit vond ik zo interessant dat ik ben gaan praten met medestudenten en docenten, waarna werd bevestigd dat Media Design de beste richting voor me is. Sindsdien ben ik nog meer geïnteresseerd geraakt in voornamelijk Design. Ik werk graag in Illustrator, Photoshop en Premiere Pro.

Door de opleiding heb ik ervaring in verschillende onderdelen van media, zoals blijkt uit mijn portfolio. Het vak SCO staat voor Strategy en Concepting. Hierbij wordt het echte designwerk gedaan. Daarnaast maak ik daar media-strategie├źn bijvoorbeeld voor social media om iemands brand te verbeteren. Het vak UEX omvat het onderzoeken van de gebruikers en het maken van prototypes. Bij DEV hou ik me bezig met het programmeren door middel van Javascript. PTM is een groot project van een halfjaar dat ik in samenwerking met een groep van zes gemaakt heb voor een artiest. Hier komen UEX en SCO samen. Sprint X is het designwerk dat ik heb gedaan voor mijn moeders bedrijf, Hoorspecialist Oirschot. Dit omvat logo's, visitekaartjes, uitnodigingen en een website.

Na de nodige bijbaantjes bij ondermeer een winkel en een restaurant heb ik een halfjaar bij StudentAanHuis gewerkt. Hier heb ik de meest uiteenlopende zaken opgelost, van computers sneller maken en repareren tot problemen met printers, routers, laptops en smartphones oplossen.

Ik word dan ook gezien als een vrolijk en sociaal persoon. Ik vind het fijn om met mensen om te gaan. Ik werk dan ook graag in groepen, maar kan ook prima zelfstandig werken. Verder ben ik eerlijk, collegiaal en behulpzaam. Dit uit zich bijvoorbeeld in het feit dat ik graag familie, vrienden en collega's help als er zich (technische) problemen voordoen.

Bovendien ben ik perfectionistisch. Als ik ergens aan begin moet het wel erg goed worden. Ik zorg ervoor dat ik genoeg tijd neem om een taak fatsoenlijk af te maken. Dit laat zich het beste zien in het design dat ik heb gemaakt voor Hoorspecialist Oirschot. Ik heb veel tijd besteedt aan het design om ervoor te zorgen dat het zo perfect mogelijk is.

In dit portfolio presenteer ik al het werk dat ik voor media design heb gedaan. Navigeer links de verschillende vakken en projecten waar ik me mee bezig heb gehouden.