× Home DEV SCO UEX PTM

Luke's portfolio

About me

Welkom bij mijn portfolio! Ik ben Luke van Genechten, student bij Fontys ICT semester vier. Ik volg de route ICT en media design, en ik doe de specialisatieroute Smart mobile.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door computers. Vroeger was ik al bezig met oude computers uit elkaar halen en alles proberen dat mogelijk was met de pc. Dit heeft zich uitgebreid de laatste jaren, omdat ik nu zelf computers bouw voor klanten en uiteraard voor mezelf. Daarnaast heb ik als hobbyproject mijn eigen cloudserver gebouwd uit onderdelen van een oude computer. Ik heb echt plezier uit het doen van dit soort projecten, in tegenstelling tot wat ik vaak zag in het eerste jaar van deze opleiding.

Dat brengt me bij media. Eigenlijk was het plan om software te gaan doen, waar ik in de eerste paar maanden ook voor gekozen heb. Toen kwam ik erachter hoe saai software is.

Gelukkig heb ik media niet gekozen puur en alleen omdat software saai is. Tijdens mijn tweede proftaakproject heb ik gemerkt dat ik Interface Design erg leuk vindt. Om die reden ben ik met wat media studenten gaan praten, en heb ik ontdekt dat deze richting is wat ik wil gaan doen. Het was me duidelijk dat semester één media veel minder leuk was dan de latere semesters.

Naast interface design vindt ik het maken van websites en het werken met creatieve programma's (vooral video editing) erg leuk om te doen.

Op deze manier ben ik bij media terecht gekomen. Voor het resultaat van mijn interesse in het vak kan je verder kijken op dit portfolio!